SJ har problem med utbetalning av restidsgarantier – Här får du tips!

SJ har just nu problem med att betala ut restidsgarantier till resenärerna bankkonto.

Istället skickar man ut ett avgiftsfritt utbetalningsavi som man kan gå till banken, ICA och andra inlösningsställen och få ut pengarna i handen utan avgift.

På utbetalningsaviet står det dock först i följebrevet att avgift på 20 – 50:- utgår men på själva utbetalningen att ingen avgift utgår vilket kan verka lite förvirrande.

Men du kan tryggt veta att det kostar inget att lösa in avin och du får pengarna i handen. Och kassaregistren är programmerade att ta hänsyn till detta.

Förhoppningsvis kommer SJ snart att åter kunna skicka över pengarna till resenärerna bankkonton – för det är trots allt enklast.

Annonser

2 svar to “SJ har problem med utbetalning av restidsgarantier – Här får du tips!”

 1. Victor Says:

  Apropå järnväg i allmänhet, har inte du också irriterat dig på Sveriges låga tågperronger? Japans tåg är ju redan välkända för sin punktlighet men bäst av allt är ju alla perronger som sitter där de ska, nämligen i höjd med golvet. Och bäst av allt – sätena vänds vid ändstationerna så att man alltid åker framåt!!! Sjukt bra! Nu har man i Sverige sänkt dörrtrösklarna till en låg nivå men istället har man fått en faslig massa trappor inuti tågen. Arlanda express, tunnelbanan och Saltsjöbanan har förstått poängen.

  • arskortguldsj Says:

   Har noterat det och även skadat mig rejält en gång när jag skulle stiga ned för en av dessa trappor och hamnade med foten mellan vagnen och perrongen.

   Vet ej varför det är som det är men det finns eller har i alla fall säkert funnits en tanke bakom denna höjdskillnad som man numera försöker bygga bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: