Dagens (iskalla) rätt

Häromdagen gick jag rejält frusen ombord på ett SJ Snabbtåg för att äta en sen lunch.

Denna dag serverades rökt lax med potatis- och fänkålssallad samt kanelcheesecake.

– Hur smakade det då?

problemet är att man knappast känner någon smak då maten var rejält kall och då får smakämnena svårt att göra sig märkbara.

Man kan undra hur man tänker när man serverar kall mat under den kalla delen av året i 1 klass.

En varm sommardag kan en och annan kall maträtt kännas helt OK men a servera kall mat varje dag och under vintern – det måste trots allt vara ett feltänk.

Så maträtten får 2 gafflar av 5 möjliga.

Men kanske var rätten värd mera – men i så fall borde den serveras varm – så att man kan känna vad den smakar.

6 svar to “Dagens (iskalla) rätt”

  1. Thomas Rådén Says:

    Men jag undrar då om det är tänkt att denna rätt ska värmas upp i dom mikrovågsugnar som finns i bistron?

  2. Karl-Gunnar Says:

    Jag tror inte ens att det går att värma potatissalladen (eller vad det nu är) utan att den flyter ut. Laxen skulle definitivt må bra av att värmas något, det skulle mildra den något skarpa röksmaken.

  3. Kalle Says:

    Laxen kan nog värmas upp, fast helst inte i en microvågsugn. Finns det bara microvågsugn på tåget – eller finns även ”konventionell” ugn ombord?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: