Ingen "VIP-taxi" för Årskort Guld SJ

Vid Norra säcken dvs den norra delen av Stockholm C står det allt som oftast en eller flera gula taxibilar och väntar på resenärer.

Det är inte VIP-resenärer som taxibilarna väntar på utan bilarna skjutsar SJ-personal till och från deras klargörningsstation norröver på stationsområdet via en tunnel som finns på platsen.

2 svar to “Ingen "VIP-taxi" för Årskort Guld SJ”

 1. Staffan Sävenfjord Says:

  Jag skulle nog inte vilja kalla dessa fordon för taxibilar eftersom de saknar såväl gulskylt som taxameter. Och de kör inte till Hagalund i en obefintlig tunnel utan i den relativt korta tunneln som går mellan Stockholm C vid spår 8 till Norra Bantorget, där många tåg klargörs.

  Det är faktiskt min förtjänst att dessa transporter finns och det var snart 30 år sedan som jag som anställd vid SJ räknade ut att det blev billigare än om personalen skulle gå sträckan till fots – och få betalt för denna tid. Räknade jag rent krasst ekonomiskt så gick det jäms upp men eftersom jag också kalkylerade med risken för olycksfall under promenaden genom tunneln blev det lönsamt.

  Intressant att höra att detta finns kvar efter 29 år.

  • arskortguldsj Says:

   Kul att höra att du är ”pappa” till den här idén och att den fortfarande är i full sving.

   Säkerligen är det inte taxikörning i vanlig bemärkelse men taxibilar är det i alla fall om man kollar på en bild jag plockat ut ur en del av filmen som inte ingår i den här videon utan klipptes bort.

   En fråga: Måste förarna ha särskilda tillstånd/utbildning för att köra denna sträcka som väl är en del av bangårdsområdet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: