VAD HAR HÄNT MED MIN RESTIDSGARANTI? – Fråga till SJ om automatisk utbetalning av garanti

Den 10 juni fick jag ett trevligt SMS från SJ om att en resa som blivit väldigt försenad skulle regleras automatisk av SJ och som extra plåster på såren skulle jag få ett värdebevis på 500:-.

Allt skulle ske efter tre veckor men nu efter 6 veckor har jag tyvärr inte hört något från SJ.

Så jag frågar bara SJ lite vänligt – Vad har hänt med den automatiska utbetalningen av restidsgarantin?

2 svar to “VAD HAR HÄNT MED MIN RESTIDSGARANTI? – Fråga till SJ om automatisk utbetalning av garanti”

 1. Olof Samuelsson Says:

  Hej,
  Har haft samma problem, har de senaste två månaderna haft ca 8 ärenden hos SJ. Två stycken av dessa gick en bra bit över 6 veckor och då ringde jag in och då fixade de dessa direkt samt några andra ärenden också. Så nu har jag fått för vana att ringa in ett par dagar efter jag gjort en reklamation för jag vet att det kommer ta väldigt lång tid för dom att hantera dessa, speciellt nu under de omständigheter vi har i Sverige med mycket skogsbränder och detta leder till ganska många förseningar för dom.

  Dessa 500:- extra i form av en värdecheck tror jag de har gett ut via något större förseningar, fick detta på ett av ärendena jag har haft fram tills nu och då var förseningen på ca 5-6h. Har haft liknande förseningar nu men inget av de här 500:- extra har betalats ut. Hade varit intressant att veta vad som krävs för att man skall ”kvalificeras” för dessa.

  Kan ju va så att de har detta vid +6h försening som många reseförsäkringar vid större banker använder sig av som brytpunkt för att man skall kunna kräva ut ersättning.

  I övrigt så känns det som att SJ i många fall är väldigt dålig förbereda på dessa förseningar. Jag har noterat att man nyligen börjat med att ha energibars som matersättning ombord på tågen. För något år sedan kommer jag ihåg att man lastade på mackor och annat vid olika stopp. Har inte sett detta på någon av dessa förseningar jag har haft i år. Har för mig att de även kunde sms:a ut en check på pressbyrån, men detta verkar man bara kunna få ut i någon av deras butiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: