2018-11-13 VAR ÄR JAG ?

Jag var har jag hamnat denna gång?

2 svar to “2018-11-13 VAR ÄR JAG ?”

 1. Lennart Berns Says:

  Kul att träffa dig på tåget från Skövde för knappt två veckor sedan. Nyfiken på vad du anser om 1.kl på dubbeldäckaren; vari ligger mervärdet? Inget kaffe, ingen tidning … Hälsar Lennart B

  • arskortguldsj Says:

   Hej

   Ja, det var kul att träffas och intressant att lyssna till dina erfarenheter.

   Mervärdet av 1 klass på X40/Dubbeldäckaren är en klassisk fråga som egentligen bara har ett svar – det är att det är bokningsbara platser på de flesta tåg och sträckor och att det erfordras 1 klass biljett för att sitta där.

   Eftersom 1klass-biljetten är dyrare är 2 klass är det oftast färre resenärer på de inte så sällan väl besatta regionaltågen, om dom inte är fulla med 2 klass resenärer som inte har sittplats i 2 klassvagnarna.

   Tidigare fanns det i alla fall fritt kaffe och kanske en gång tidningar men det finns det ju som sagt var inte längre då kaffe och godisautomaterna togs bort.

   Så mervärdet med 1 klass är tveksamt då det finns platser i övervåningen även i 2 klass och man tex inte kan nå 1 klassplatserna om man har rörelsehinder.

   I grunden har jag inget emot X40/Dubbeldäckaren som jag tycker går bra och man har fin utsikt från övervåningen.

   Det kan bli lite trångt även om det är få resenärer men har man väl satt sig och det få som reserär det en väldigt trevlig resa.

   Senast åkte jag SJ IC-tåg från Gävle till Stockholm en kväll i X40 med väldigt få resenärer ( IC-tågen skiljer sig från att Movingo inte gäller på dom ) och hade mat med mig från en tidigare resa och det var en i alla stycken mycket trevlig resa.

   Men är 1 klass värt priset på X40? Ja, det får var och en bedöma och tydligen är det en konfiguration som SJ och vissa resenärer ser ett mervärde i.

   De nya Mälartågen har ju också övervåning men kommer som jag uppfattat att bara ha en klass men dom har ju andra typer av huvudmän.

   /Jan-Erik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: